האמנם הכי טוב בבית?

אני שייכת לאסכולה השמרנית הגורסת שלאדם, יהיה מצבו אשר יהיה, הכי טוב בביתו. ואז הגיעה המציאות וטפחה על פני כשלא היה מנוס אלא לאשפז את סבי ז"ל בבית אבות.

היינו כולנו צריכים לעבור שינוי תודעתי ולהפנים שגם אם הבית הוא מקום המקלט  ומבצרנו האחרון – ישנם מצבים בהם אנו מסכנים את סבא ואת סבתא בהתעקשותנו להשאיר את סבא בכל מחיר בבית.

בשל התמחותי בנושא האשפוז הסיעודי, פונות אלי לא מעט משפחות ומבקשות שאסייע להן להחליט מתי הגיעה הנקודה שבה אין מנוס מלאשפז מי  מהסבים או מההורים במוסד סיעודי.

תשובתי לעולם תהיה אינדווידואלית – לגופו של אדם ולטיבה ואיפיונה של הרשת המשפחתית והחברתית שטווה סביבו.

תתפלאו,  אך אנשי משרד הבריאות מאירי פנים

החלטתי לכתוב את הפוסט הזה כי בקיץ האחרון, נחשפתי שוב לצערי, למשפחות שנקרעות ומסתכסכות סביב הטיפול בקשיש סיעודי, שנמצא בביתו או בבית מי מילדיו ודורש השגחה צמודה.

אתם בטח מהנהנים ואומרים, "למה מתלוננים, יש לכולם עובדים זרים". אז לא. לא  לכולם יש עובד זר מסיבות כלכליות ( עובד זר זה עסק לא זול), משפחתיות (ישנן משפחות שבהן האישה לא תסכים שגבר זר יתגורר בביתה וכן גם לא תעלה על דעתה שאישה זרה תטפל בבעלה..), ופרוצדורליות – בירוקרטיות (החשש מכניסתה של המדינה לביתנו ולכיסנו) וכן, לא לכולם יש חדר נוסף לשכן בו את העובד הזר כדרישת התקנות.

נוסף על כל אלה, מי שמטופל בקשיש סיעודי, בין אם סועד אותו עובד זר ובין אם לא, יודע היטב שהאחריות, הדאגה וההתרוצצות אינם מסתיימים כשמגיע "העובד הזר", לפעמים הימצאותו של העובד הזר מעמיסה לחצים נוספים שלא היו קודם.

בפוסט הזה אני רוצה לנסות להרגיע בכל הקשור להתנהלות הבירוקרטית מול משרד הבריאות, בסוף הפוסט יתאפשר לכם להוריד קובץ PDF ובו  ישנו הסבר מפורט ככל שניתן, לגבי  שלבי ההליך לקבלת קוד אשפוז סיעודי ממשרד הבריאות, כולל טיפים חשובים אשר יסייעו בידיכם לחסוך כספים רבים ועוגמת נפש.

סבתא שלי

לכל דבר יש פתרון

חשוב שתדעו שישנם "משפחתונים" "בתי הבראה סיעודיים" "בתי החלמה" שישמחו לקבל את סבא או סבתא לתקופה קצובה של כמה ימים עד כמה שבועות כשתסעו לחו"ל. כך תהיו בטוחים שהאיש המקסים והקרוב לכם מטופל היטב כשאתם בחופשה, אוספים כוחות. (כמו כולם, גם אני נחשפתי למקרים הקשים של התעללות בקשישים בין אם על ידי מטפלים בבית ובין אם בבתי אבות. אלו תפוחים רקובים שפוגעים באוכלוסיה נפלאה שמטפלת ודואגת לסבים ולהורים שלנו. רוב המוסדות משתדלים ומצליחים!)

אפשר להסתייע כמובן גם בסטודנטים לסיעוד ובכלל, שישמחו להכנסה נוספת בחופשה ויוכלו להגיע ולהיות עם הסבא או הסבתא, רק צריך לזכור שאם מדובר באדם סיעודי הרי שיתכן ויהיה צורך בעזרה 24/7 ז"א בין 2 ל-3 משמרות. זה לא מסובך צריכים להיות יצירתיים וגמישים.

שמעתם? ספרו!

ואחרון לא חביב, המנהג הנפסד והמזעזע בהם משאירים קשישים במחלקות פנימיות ובחדרי מיון לפני החגים או כשרוצים לצאת לחופשה מוטב שיעלם מהמציאות שלנו. סבתי ז"ל היתה אומרת שלכל דבר יש פתרון. זה נכון. אם מי מכם שומע על מקרה כזה או על כוונה כזו, שתפו. אסור שזה יקרה אצלנו.

שלכם,

צריכים עזרה?
השאירו פרטים ונחזור אליכם

עוד בנושא

מי יחליט עלי?

"נו מיידלע, קבלת את האישור? אני יכול לבוא לחתום אצלך מי יחליט עלי?" כך נפתחה שיחתי עם אחד הלקוחות הוותיקים

קרא עוד »
שקרים קטנים גדולים

הבוקר כשהייתי בדרכי לבית המשפט, התגלגל בגלגל"צ, השיר הזה. היות והחיווט אצלי בראש מורכב במיוחד, מיד באו ועלו בי שני מקרים

קרא עוד »
ביטול הסכם ממון

אף שהסכם ממון עשוי להיות מסמך חשוב וחיוני לביטחון הצדדים, אשר חוק יחסי ממון אינו חל עליהם או שברצונם לקבוע אחרת מהקבוע

קרא עוד »
דילוג לתוכן