אי-הסכמות וסכסוכים מערערים לפעמים אפילו את המשפחות הכי הרמוניות. בית המשפט רווי קרבות, אבל בניגוד לסכסוכים אחרים בהם הצדדים מנתקים מגע לאחר החלטת בית המשפט, עם בני המשפחה שלנו אנחנו ממשיכים לחיות. ואם אפשר להמשיך לחיות בשמחה ובאהבה, מה טוב. אחת הדרכים המומלצות לפתרון סכסוכים במשפחה היא גישור. תיקים רבים מופנים על ידי בית המשפט לתהליך גישור, גם כדי להקל על העומס הרב של המערכת, וגם כי במקרים רבים הוא נחשב לפתרון עדיף ליישוב סכסוכים. אנחנו לגמרי מבינים מדוע. היכולת להגיע להסכמות באווירה חיובית מחוץ לכותלי בית המשפט, רווחית לכיס ובעיקר לנפש. בהליך הגישור נשמרת סודיות מלאה, וההסכם המושג בסופו מקבל תוקף משפטי.
עו"ד מיכל פנקל היא מגשרת מוסמכת המקיימת גישורים בין בני-זוג, בין אחים, בסכסוכי ירושה וכדומה. שיטת הגישור שלה שונה מאחרים, בכך שהיא מקיימת פגישות בנות מספר שעות ברצף, כדי להבטיח הגעה ללב העניין וטיפול בהתנגדויות של הצדדים באופן יעיל ומהיר. היא קיימה עשרות רבות של גישורים מוצלחים שחסכו לצדדים כספים רבים, ובעיקר השאירו אותם בקשרים טובים, ללא מלחמה משפטית ארוכת שנים.
בבית המשפט הצדדים לא יקבלו בהכרח יותר ממה שישיגו בגישור, שבו בוודאות ירוויחו כסף, זמן, שלוות נפש והכי חשוב – את המשפחה שלהם.
עורך דין גישור
כאשר מחפשים שירות מקצועי של גישור בין אנשים עושים את זה על מנת לקבל תובנות אובייקטיביות ורעיונות בנוגע לדרך הנכונה למצוא את עמק השווה כאשר יש פער בין מחשבות, רעיונות או דרכי חיים. עורך דין גישור יהיה בדרך כלל הדמות המקצועית הנכונה שהכי כדאי שתשמש בתור מגשר או מגשרת, בעיקר בזכות היותו אובייקטיבי ונתון לפתרון שיהיה מקובל על שני הצדדים וכמובן בשל ניסיון רב שלו, מה שיוליד רעיונות מגוונים שיוכלו לספק את הצדדים. אפשר להיתקל בהליכי גישור בנושאי משפחה כמו בניסיונות גישור לפני גירושין וריב או נתק בין בני משפחה ויכול להיות שיהיה מדובר בגישור עסקי.
מה תהליך העבודה עם עורך דין גישור?
כאשר פונים אל עורך דין גישור לצורך סיוע בצמצום פערים במחלוקת משמעותית חשוב לשמוע ממנו על הניסיון שלו ועל דרך הפעולה שלו. ברוב המקרים יהיה עליו להיפגש עם שני הצדדים ולהבין את הדינמיקה ביניהם וכן להקשיב לכל אחד מהצדדים בנפרד, לשמוע מה מעיק או מציק, מה חשוב לו ובלתי ניתן לפשרה מבחינתו וחשוב לא פחות שאותם אנשים ירגישו בנוח לשתף בכל מחשבה או תחושה שיש להם. רק בשיתוף מוחלט ושקיפות מלאה אפשר יהיה לרדת לעומקם של הדברים. לאחר שישמע המגשר את הצדדים יוכל עורך הדין להציע רעיונות או פתרונות של ויתור, של פשרה או של כל רעיון אחר שבעזרתו יכולים הצדדים להרגיש בנוח ולהגיע להסכמות שיבשילו לכדי הסכם משפטי.
החשיבות של פנייה לעורך דין לענייני גישור
גם ריב קטן שנראה לכאורה פשוט ולא משמעותי יכול להפוך לנתק של ממש ולמערכת יחסים עכורה. מכאן החשיבות של פנייה מוקדמת ומהירה ככל האפשר אל עורך דין גישור על מנת לקבל ממנו סיוע מותאם אישית לסיטואציה שנוצרה. חשוב לברר ולוודא שיש לו ניסיון במגוון מקרים של גישור בסיטואציות דומות, מה שיבטיח שהוא אכן יהיה הכתובת המתאימה שתוכל לסייע ולהביא לכדי סיום את הפרשה הלא נעימה הדורשת גישור.
עורכת הדין והנוטריונית מיכל פנקל עוסקת בין השאר גם בגישור והיא בעלת ניסיון רב בתחום זה כך שמומלץ לפנות אליה ולקבל את חוות דעתה המקצועית.